Tύπος
Λευκός ξηρός, Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονία.
Ποικιλίες
Ασύρτικο, Chardonnay.
Oινοποίηση
Kλασσική λευκή οινοποίηση, µε διαχωρισµό του προρόγου, στατική απολάσπωση και ζύµωση του διαυγούς γλεύκους σε ελεγχόµενη θερµοκρασία 18ο - 20ο C. Kάθε ποικιλία οινοποιείται χωριστά και οι αναµίξεις γίνονται µετά την ολοκλήρωση των ζυµώσεων.
Περιγραφή
Αχυροκίτρινη όψη, έντονα φρουτώδη και ανθώδη αρώµατα στη µύτη. Εξαιρετική γευστική ισορροπία, µε τραγανή οξύτητα και φρεσκάδα, κοµψότητα στο σύνολο και µεγάλη διάρκεια.
Tύπος
Ερυθρός ξηρός, Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονία.
Ποικιλίες
Ξινόµαυρο, Merlot, Cabernet Sauvignon.
Oινοποίηση
Kλασσική ερυθρή οινοποίηση κάθε ποικιλίας χωριστά. Mετά το τέλος της αλκοολικής και της µηλογαλακτικής ζύµωσης γίνονται οι πρώτες αναµίξεις µεταξύ των ποικιλιών. Aκολουθεί η παλαίωση σε δρύινα βαρέλια για ένα χρόνο, στη διάρκεια του οποίου τα κρασιά µεταγγίζονται δύο έως τρείς φορές. Tην εµφιάλωση ακολουθεί εξάµηνη παλαίωση στο µπουκάλι.
Περιγραφή
Bαθυκόκκινο ρουµπινί χρώµα, πολύπλοκο άρωµα που συνδυάζει πικάντικες νότες µε αυτές των ώριµων και αποξηραµένων κόκκινων φρούτων όπως το φραγκοστάφυλο και το βύσσινο. Όµοιες φρουτώδεις εντυπώσεις στο στόµα, γεµάτο σώµα, µε ώριµες και ολοκληρωµένες τανίνες, εξαιρετική ισορροπία µε µια αρωµατική µεγάλης διάρκειας επίγευση στο τέλος.
Tύπος
Pοζέ ξηρός, Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονία.
Ποικιλίες
Ξινόµαυρο, Μοσχόμαυρο.
Oινοποίηση
Σύντοµη παραµονή του χυµού µε τα στέµφυλα, διαχωρισµός και ζύµωση σε χαµηλή θερµοκρασία.
Περιγραφή
Φωτεινό τριανταφυλί µε ιώδεις ανταύγειες χρώµα, έντονο φρουτώδες άρωµα µε νότες κόκκινης σταφίδας, µοσχάτου καθώς και γήινες – βοτανικές εντυπώσεις. Γεύση πλούσια, αρωµατική, ενσωµατωµένη οξύτητα, όµορφο τελείωµα.
Τύπος
Ερυθρός ξηρός, Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη Bελβεντό, Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας
Ποικιλίες
Τσαπουρνάκος (Cabernet Franc).
Οινοποίηση
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση. Η παραµονή µε τα στέµφυλα είναι παρατεταµένη και ο νέος οίνος τοποθετείται σε δρύινα βαρέλια, όπου γίνεται η µηλογαλακτική ζύµωση. Εκεί παραµένει για ένα χρόνο, ακολουθεί η εµφιάλωση και η παλαίωση στο µπουκάλι.
Περιγραφή
Σκούρο κόκκινο χρώµα, ιδιαίτερο άρωµα που συνδυάζει νότες λουλουδιών και φρούτων όπως κόκκινο µούρο και εσπεριδοειδή µε µπαχαρικά, καπνό, βότανα και πικάντικους χαρακτήρες, συνθέτοντας ένα πολύπλοκο µπουκέτο. Στο στόµα είναι µαλακό στην αρχή µε καλά δοµηµένες και ισορροπηµένες τανίνες, στρογγυλό και πλούσιο, µε µεγάλη αρωµατική διάρκεια. Πολύ ελκυστικό κρασί, µε ουσία και κοµψότητα αποτυπώνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ποικιλίας.
Τύπος
Ερυθρός ξηρός, Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη Bελβεντό, Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας.
Ποικιλίες
Τσαπουρνάκος (Cabernet Franc).
Οινοποίηση
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση. Η παραµονή µε τα στέµφυλα είναι παρατεταµένη. Ο νέος οίνος εμφιαλώνεται κατευθείαν και καταναλώνεται φρέσκος.
Περιγραφή
Φρέσκο ερυθρό κρασί δεξαμενής, τύπου Nouveau. Χαρακτηρίζεται από κόκκινο χρώμα με ιώδεις ανταύγειες. Ιδιαίτερο άρωμα που συνδυάζει αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, μπαχαρικών και φυτικότητας. Στο στόμα είναι πλούσιο, στρογγυλό, με καλά ισορροπημένες τανίνες και μεγάλη αρωματική διάρκεια. Πολύ ελκυστικό κρασί, με ουσία και κομψότητα αποτυπώνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ποικιλίας.
Τύπος
Ροζέ Ξηρός, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Βελβεντό, Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας.
Ποικιλίες
Τσαπουρνάκος (Cabernet franc)
Οινοποίηση
Άμεση πίεση και τράβηγμα του γλεύκους με ελάχιστη έως καθόλου παραμονή του με τα στέμφυλα, στατική απολάσπωση και στη συνέχεια ζύμωση του γλεύκους σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16 έως 18 ο C.
Περιγραφή
Λαμπερό ανοιχτό τριανταφυλλί χρώμα. Αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων όπως φράουλα, κεράσι με νότες φυτικότητας και βοτάτων. Ένα κρασί με μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα, ευχάριστη αρωματική ένταση στο στόμα και δροσερή επίγευση που τονίζει τον χαρακτήρα της ποικιλίας.
Τύπος
Ερυθρός ξηρός, Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη Bελβεντό, Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας.
Ποικιλίες
Ξινόµαυρο, κλώνος Βελβεντού.
Οινοποίηση
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση. Η εκχύλιση των συστατικών του φλοιού είναι προσεκτική και ο χρόνος εξαρτάται από την ωριµότητα της σοδειάς. Ο νέος οίνος τοποθετείται σε δρύινα βαρέλια, όπου γίνεται η µηλογαλακτική ζύµωση και παραµένει εκεί για ένα χρόνο. Ακολουθεί η εµφιάλωση και η παλαίωση στο µπουκάλι.
Περιγραφή
Βαθύ πορφυρό χρώµα, ευγενές τυπικό άρωµα της ποικιλίας, που εµπλέκει την κλασσική ελιά-ντοµάτα µε αποξεραµένα φρούτα κεράσι-δαµάσκηνο, γήινες νότες και µπαχαρικά. Στο στόµα οι ενσωµατωµένες τανίνες συνθέτουν ένα στιβαρό σώµα µε ραχοκοκκαλιά, αρµονία και πολύ µεγάλη διάρκεια. Ένα σαγηνευτικό κρασί, µε τον αριστοκρατικό διακριτικό χαρακτήρα της ποικιλίας.
Τύπος
Ερυθρός ξηρός, Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονία.
Ποικιλίες
Ξινόµαυρο, Μοσχόμαυρο
Οινοποίηση
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση. Η εκχύλιση των συστατικών του φλοιού είναι προσεκτική και ο χρόνος εξαρτάται από την ωριµότητα της σοδειάς. Οι δυο ποικιλίες οινοποιούνται ξεχωριστά και αναμειγνύονται κατά την διάρκεια της ωρίμανσης, τοποθετούνται σε δρύινα βαρέλια, όπου γίνεται η µηλογαλακτική ζύµωση και παραμένουν εκεί για ένα χρόνο. Ακολουθεί η εµφιάλωση και η παλαίωση στο µπουκάλι.
Περιγραφή
Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη παρουσιάζει αρώματα κόκκινων φρούτων, μπαχαρικών, ροζ πιπεριού, γαρίφαλου και φυτικότητας, ενώ το στόμα είναι πλούσιο, στρογγυλό με χαρακτηριστική οξύτητα και καλά ισορροπημένες τανίνες.
Tύπος
Λευκός ξηρός, Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη Bελβεντό, Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας.
Ποικιλίες
Ασύρτικο.
Oινοποίηση
Προηγείται ολιγόωρη παραµονή µε τα στέµφυλα, παραλαβή του χυµού στο πιεστήριο, µε διαχωρισµό του προρόγου, στατική απολάσπωση στη συνέχεια και ζύµωση του διαυγούς γλεύκους σε ελεγχόµενη θερµοκρασία 16ο - 18ο C.
Περιγραφή
Κρασί λαµπερό µε κίτρινο χρώµα και πρασινωπές ανταύγειες. Έντονο άρωµα µε χαρακτήρες που παραπέµπουν σε άνθη εσπεριδοειδών, ανανά και νότες µελιού. Γεµάτο σώµα, πλούσιο, καλά ισορροπηµένο µε την οξύτητα και το αλκοόλ του. Παρουσιάζει µια µακρά επίγευση.
Τύπος
Λευκός ξηρός, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόνησσος
Ποικιλίες
Μοσχοφίλερο.
Οινοποίηση: Απολάσπωση του χυμού, ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες, ωρίμανση δύο έως τρεις μήνες σε δεξαμενή.
Περιγραφή: Ωχρό λεμονί χρώμα με γκρι ανταύγειες. Όμορφα ανθικά αρώματα όπως λευκό τριαντάφυλλο και άνθη πορτοκαλιάς, με νότες εσπεριδοειδών στην μύτη και στο στόμα. Ένα φρέσκο, κομψό κρασί, με ισορροπημένη οξύτητα και δροσερή επίγευση.
Τύπος
Ερυθρος Ξηρός, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος
Ποικιλίες
Αγιωργήτικο.
Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση, χαμηλή θερμοκρασία κατά την διάρκεια της εκχύλισης και της ζύμωσης (18-25 C)
Περιγραφή: Ζωντανό ρουμπινί χρώμα, με φρέσκα αρώματα κόκκινων φρούτων όπως δαμάσκηνο, κεράσι, βατόμουρο στη μύτη και στο στόμα. Οι στρογγυλές ευχάριστες τανίνες, χαρίζουν στο κρασί ισορροπία και απαλό τελείωμα.
Τύπος
Ροζέ Ξηρός, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονία.
Ποικιλίες
Ξινόμαυρο.
Οινοποίηση: Σύντομη παραμονή του χυμού με τα στέμφυλα, διαχωρισμός και ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία.
Περιγραφή: Mε απαλό ρόζ χρώμα, αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων όπως φραμπουάζ, κεράσι και νότες φυτικότητας στη μύτη και στο στόμα. Ένα φρέσκο κρασί με δροσερή οξύτητα και ευχάριστη επίγευση.